Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 17. julija

9. julij 2015, Promet.si, Novice, Promet

V prihodnjih dneh je pričakovati dodatno zmanjšanje prometnih konic med delavniki in še nekoliko povečan turistični promet ob koncu tedna, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri ter proti Zagrebu in Dalmaciji. Začenjajo se namreč počitnice v nekaterih deželah Nemčije in Nizozemske.


V prihodnjih dneh je pričakovati dodatno zmanjšanje prometnih konic med delavniki in še nekoliko povečan turistični promet ob koncu tedna, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri ter proti Zagrebu in Dalmaciji. Začenjajo se namreč počitnice v nekaterih deželah Nemčije in Nizozemske.

Voznikom priporočamo, da načrtujejo daljši čas potovanja in si vnaprej pripravijo alternativne poti oziroma postanke. Če je možno, naj se glavnim turističnim smerem izognejo predvsem v petek popoldne, soboto dopoldne ter nedeljo pozno popoldne.

Na Primorskem zgostitve in zastoje pričakujemo na koncu hitre ceste pri Izoli in naprej proti Portorožu in mejnemu prehodu Sečovlje ter od odcepa s hitre ceste v Kopru za smer proti mejnemu prehodu Dragonja, kjer so običajno tudi najdaljše čakalne dobe za prestop meje. Poleg tega je predvsem v soboto pričakovati zastoje pred predorom Karavanke z avstrijske strani, na zahodni ljubljanski obvoznici do razcepa Kozarje in naprej proti cestninski postaji Log oziroma Vrhniki ter na koncu podravske avtoceste pri Ptuju in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

V petek popoldne bo tradicionalno zelo obremenjena ljubljanska obvoznica, v petek popoldne ter še zlasti v soboto od zgodnjih dopoldanskih ur pa proti Obali primorska avtocesta, kjer je močno povečan promet v obratni smeri spet pričakovati v nedeljo od popoldneva proti večeru.

Novih večjih gradbišč na glavnih prometnicah ne bo, so pa še vedno aktualne že postavljene delovne zapore, ki zahtevajo dodatno pozornost in nekaj daljše potovalne čase.

PREDVIDENA DELA

Med Blagovico in predorom Podmilj potekajo obsežnejša obnovitvena dela na viaduktu Petelinjek in drugih objektih. Promet v dolžini nekaj več kot dva kilometra poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje; pri tem je proti Ljubljani en pas speljan na drugo polovico avtoceste.

Na odseku med priključkoma Ljubljana - Sneberje in Ljubljana - Šentjakob je proti Mariboru v dolžini nekaj sto metrov zaprt zaviralni oz. odstavni pas zaradi izvedbe odstavnih niš in pasov za prepletanje; promet poteka še po dveh prometnih pasovih, toda ob omejeni hitrosti vožnje; krajša zapora je tudi na drugi polovici avtoceste, proti Ljubljani.

Na odseku med Žalcem in Celjem poteka obnova vozišča in objektov v dolžini približno šest kilometrov ob omejeni hitrosti vožnje po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Proti Mariboru je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste in poteka vzporedno z gradbiščem. Priključka Žalec (Arja vas) in Celje - zahod (Lopata) sta odprta za promet, ravno tako obojestransko počivališče Lopata.

Na odseku med Celjem in Dramljami promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka v razdalji približno devet kilometrov po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje. V smeri proti Ljubljani je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. Priključki Celje - center, Celje - vzhod (Ljubečna) in Dramlje so odprti za promet, ravno tako obojestransko malo počivališče Zima.

NAPOTKI

Za večjo varnost in pretočnost prometa lahko vsi skupaj naredimo več. Poskrbimo za naspanost in spočitost, v poletnih vročih dneh imejmo v vozilu dovolj tekočine za pitje, najbolje vodo. Poskrbimo za varen prevoz prtljage, med postanki pa nadzirajmo vozilo in predmete v njem.

K pravilni in varni vožnji prispevamo tudi s svojim ravnanjem: Prehitevalni pas je namenjen zgolj prehitevanju vozil; potem, ko vozilo varno prehitite, se zapeljite znova na desni, vozni pas!

Pri vožnji mimo delovišč upoštevajmo prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje.

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, sledite na https://twitter.com/dars_si ali pokličejo za nasvet Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 ali telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani