Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Pričakovanja v prometu pred prvomajskimi prazniki

23. april 2015, Promet.si, Novice, Promet

Pred prihajajočimi prazniki v Sloveniji pričakujemo povečan promet že v petek, 24. aprila, največ iz mestnih središč proti turističnim krajem. V četrtek, 30. aprila, pa od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je petek praznik tudi v drugih evropskih državah.


Pred prihajajočimi prazniki v Sloveniji pričakujemo povečan promet že v petek, 24. aprila, največ iz mestnih središč proti turističnim krajem. V četrtek, 30. aprila, pa od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je petek praznik tudi v drugih evropskih državah.

Promet bo bolj kot običajno povečan na mejnih prehodih s Hrvaško, po izkušnjah najbolj na mejnem prehodu Dragonja.

Opozarjamo tudi na večjo previdnost zaradi povečanega prometa v okolici tradicionalnih prvomajskih prireditvenih prostorov 30. aprila in 1. maja.

V nedeljo, 3. maja bo promet povečan v obratni smeri, torej predvsem s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani ter od Hrvaške proti Italiji in Avstriji.

V teh dneh je pričakovati zastoje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo. Najbolj na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje.

Najbolj obremenjena bo v teh dneh avtocesta med Ljubljano in Koprom.

V četrtek, 30. aprila, je pričakovati tudi povečan tovorni promet, predvsem na avtocestah med mejo z Madžarsko in mejo z Italijo.

Priporočamo pozornost tudi zaradi številnih drugih prireditev ter delovnih zapor.

Predvidena dela

LJUBLJANSKA VZHODNA OBVOZNICA

Na ljubljanski vzhodni obvoznici bodo v tripasovnem predoru Golovec (smer proti Zadobrovi/Štajerski) potekala dela – prenova hidrantnega omrežja – predvidoma do 26. Aprila. V tem obdobju bosta v nočnem času od 21. do 5. ure zjutraj zaprta vozni in prehitevalni pas, tako da bo promet proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po enem (desnem) pasu. V dnevnem času, od 5. do 21. ure, pa bo zaprt prehitevalni pas, tako da bo promet v predorski cevi proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po dveh pasovih; občasno so možni krajši zastoji. Dela v cevi v smeri Zadobrove bodo zaključena predvidoma do 25. aprila, nato sledijo dela v cevi proti Malencam /Dolenjski.

PRIMORSKA AVTOCESTA

Na odseku Koper–Izola je zaradi zgraditve navezave hitre ceste v predor Markovec spremenjena prometna ureditev na koncu hitre ceste v Kopru med Semedelo in Žusterno. Promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, proti Ljubljani je zaprt izvoz Semedela.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA

Na odseku Arja vas–Šentrupert poteka obnova vozišča, zaradi del je zaprt tudi priključek Šempeter v smeri Ljubljane (obvoz je urejen prek priključka Šentrupert). Promet v razdalji približno 2,5 km poteka dvosmerno le po polovici avtoceste po treh zoženih pasovih. Zaporo prilagajamo prometnim tokovom na način, da sta dva pasova v smeri povečanega, koničnega prometa (od petka dopoldan, sta predvidena dva pasova proti Mariboru, v nedeljo popoldan dva proti Ljubljani; med delavniki sta v času jutranje konice dva pasova proti Ljubljani, v času popoldanske konice pa dva proti Mariboru).

Zaradi graditve protihrupnih ograj med priključkoma Celje-vzhod in Dramlje promet v razdalji približno 6 km v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih, pri čemer je proti Mariboru en pas speljan na nasprotno stran avtoceste.

Graditev protihrupnih ograj poteka tudi na odseku Celje-zahod - Arja vas, zato sta v smeri proti Ljubljani zaprta odstavni in del voznega pasu. Promet proti Ljubljani poteka v razdalji približno 400 m po dveh zoženih pasovih.

Hkrati bo na tem območju zaradi sečnje dreves v soboto, 25. aprila, popolna zapora regionalne ceste R2-451, Arja vas – Žalec, na odseku mimo t.i. Arnovskega gozda.

GORENJSKA AVTOCESTA

Predor Šentvid bo zaradi rednih vzdrževalnih del (čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž, pranja sten predora) zaprt proti Ljubljani med 20. in 6. uro zjutraj, in sicer v noči na petek (23.4./24.4.).

V predoru Karavanke bodo potekala dela, od četrtka do sobote zjutraj (23./24. 4., 24./25.4.) med 20. in 5. uro. Promet bo urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom.

Napotki

Še preden greste na pot, preverite razmere na cestah preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku: 080 22 44 ali pokličete Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani