Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved od 17. do 24. aprila

16. april 2015, Promet.si, Novice, Promet

Povečan promet je konec tedna pričakovati predvsem proti turističnim krajem in nazaj. Priporočamo pozornost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.


Povečan promet je konec tedna pričakovati predvsem proti turističnim krajem in nazaj. Priporočamo pozornost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.

Zaradi prireditve je možno pričakovati zgostitve na območju Radovljice med 17. in 19. aprilom.

V petek, 24. aprila, bo potekala kolesarska prireditev po regionalni cesti LjubljanaLogatecPostojna–Izola. Prireditev se bo nadaljevala še 25. in 26. aprila na območju Izole in obalnih krajev, zato je na posameznih območjih lahko pričakovati občasne zgostitve prometa.

Predvidena dela

LJUBLJANSKA VZHODNA OBVOZNICA

Na ljubljanski vzhodni obvoznici bodo v tripasovnem predoru Golovec (smer proti Zadobrovi/Štajerski) od danes potekala dela v zvezi z izvedbo hidrantnega omrežja. Delna zapora bo postavljena danes, 16. aprila, od 21. ure dalje in bo trajala do 26. aprila do 20. ure. V tem obdobju bosta v nočnem času od 21. do 5. ure zjutraj zaprta vozni in prehitevalni pas, tako da bo promet proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po enem (desnem) pasu. V dnevnem času, od 5. do 21. ure, pa bo zaprt prehitevalni pas, tako da bo promet v predorski cevi proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po dveh pasovih; občasno so možni krajši zastoji.

Dela v cevi v smeri Zadobrove bodo zaključena predvidoma do 25. aprila, nato sledijo dela v cevi proti Malencam /Dolenjski. Predor Golovec je potrebno opremiti v skladu z zahtevami Uredbe o tehničnih normativih in pogojih za projektiranje cestnih predorov v RS in z zahtevami Evropske Direktive 2004/54/ES o minimalnih varnostnih zahtevah za predore v vseevropskem cestnem omrežju iz katerih izhaja, da so predori daljši od 500 m oskrbljeni z vodo. Hidrantno omrežje bo namenjeno požarni varnosti predora Golovec. Predor Golovec je še zadnji predor na slovenskem avtocestnem omrežju, daljši od 500 m, ki ga je potrebno opremiti s hidrantnim omrežjem.

PRIMORSKA AVTOCESTA

Zaradi nadgraditve opreme v predoru Kastelec bo zaprta avtocesta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani. Zapore bodo vsak delavnik med 20. in 5. uro zjutraj ter neprekinjeno konec tedna, od petka, 17. aprila, od 20. ure do nedelje, 19. aprila, predvidoma najdlje do 13. ure. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto na priključku Kastelec in bo v dolžini približno 10 km potekal po vzporedni regionalni cesti do priključka Kozina. Dela zaradi nadgraditve opreme v predoru Kastelec bodo potekala predvidoma v ponedeljek in torek (20. in 21.4.) ponoči, med 20. in 5. uro.

V sredo, dne 22.4. 2015 ob 20:00 bodo zaprli levo cev predora Kastelec (v smeri proti Ljubljani). Popolna zapora bo trajala predvidoma do četrtka, 23.4.2015 do 5:00.

Na odseku Koper–Izola je zaradi zgraditve navezave hitre ceste v predor Markovec spremenjena prometna ureditev na koncu hitre ceste v Kopru med Semedelo in Žusterno.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA

Na odseku Arja vasŠentrupert poteka obnova vozišča, zaradi del je zaprt tudi priključek Šempeter v smeri Ljubljane (obvoz je urejen prek priključka Šentrupert). Promet v razdalji približno 2,5 km poteka dvosmerno le po polovici avtoceste po treh zoženih pasovih. Zaporo prilagajamo prometnim tokovom na način, da sta dva pasova v smeri povečanega, koničnega prometa (od petka dopoldan, 17. aprila, bosta vzpostavljena dva pasova proti Mariboru, v nedeljo popoldan dva proti Ljubljani – med delavniki sta od jutra dalje dva pasova proti Ljubljani, od popoldneva naprej dva proti Mariboru).

Zaradi graditve protihrupnih ograj med priključkoma Celje-vzhod in Dramlje promet v razdalji približno 6 km v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih, pri čemer je proti Mariboru en pas speljan na nasprotno stran avtoceste.

Graditev protihrupnih ograj poteka tudi na odseku Celje-zahod – Arja vas, zato sta v smeri proti Ljubljani zaprta odstavni in del voznega pasu. Promet proti Ljubljani poteka v razdalji približno 400 m po dveh zoženih pasovih.

GORENJSKA AVTOCESTA

Predor Karavanke bo zaradi sanacije geoloških vrtin, izvedenih na avstrijski strani, zaprt v obe smeri danes ponoči med 20. in 5. zjutraj (16.4.2015).

Predor Šentvid bozaradi rednih vzdrževalnih del (čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž, pranja sten predora) zaprt med 20. in 6. uro zjutraj:

- proti Ljubljani: v nočeh na petek (16. 4./17.4.), na soboto (17.4./18. 4.) ter na četrtek (22. 4./23.4.) in na petek (23.4./24.4.);

- proti Kranju: v nočeh na nedeljo (18.4./19.4.), na ponedeljek (19.4./20.4.) ter na torek (20.4./21.4.) in na sredo (21.4./22.4.).

V času zapore bodo vozila iz smeri Kranja avtocesto zapustila na izvozu za Celovško cesto v Šentvidu, iz smeri Kozarij pa bo promet za smer proti Kranju preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico H3 in na njej na izvoz Ljubljana - sever na Celovško cesto.

Napotki

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku: 080 22 44 ali pokličete Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani