Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 10. do 17. aprila

9. april 2015, Promet.si, Novice, Promet

Konec tedna se pričakuje povečana gostota prometa predvsem proti turističnim krajem in nazaj ter proti Avstriji, saj se zaključujejo počitnice v nekaterih deželah Nemčije. Sicer pa priporočamo previdnost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.


Konec tedna se pričakuje povečana gostota prometa predvsem proti turističnim krajem in nazaj ter proti Avstriji, saj se zaključujejo počitnice v nekaterih deželah Nemčije. Sicer pa priporočamo previdnost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.

Predvidena dela

PRIMORSKA AVTOCESTA

Na primorski avtocesti bo v nedeljo, 12. aprila, zaradi nujnega popravila cestišča zaprt vozni pas na odseku Vrhnika – Brezovica proti Ljubljani, in sicer predvidoma med 4. uro zjutraj in 14. uro popoldne. Voznikom, ki se v nedeljo popoldne nameravajo po primorski avtocesti odpraviti proti Ljubljani svetujemo, naj se na pot odpravijo tako, da bodo pri Vrhniki po 15. uri.

Na HC Koper – Izola so predvidena dela v času gradnje navezave hitre ceste v predor Markovec. 12. 4. je predvidena popolna zapora hitre ceste od priključka Semedela proti Izoli in preusmeritev prometa na vzporedno cesto preko priključka Semedela. Zapora hitre ceste bo postavljena ob 9.30, obvoz pa bo do približno 11.00 zaradi 2. Istrskega maratona speljan po lokalni cesti čez (hrib) Markovec, po 11.00 pa na cesto Koper – Izola.Tak prometni režim naj ne bi trajal dlje kot en teden, ko bo del hitre ceste pred predorom usposobljen v času zaključnih del v Markovcu za preusmerjanje prometa neposredno na regionalno cesto Koper – Izola. Zgostitve je pričakovati predvsem v času maratona, in sicer na krožišču v Semedeli, v Izoli in na Sončnem nabrežju. Prometni režim proti Kopru ne bo spremenjen.

Zaradi del v predoru Kastelec, bo zaprta polovica primorske avtoceste med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani. Zapore bodo vsak delavnik ponoči med 20. in 5. uro zjutraj ter vsak vikend od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Promet proti Ljubljani bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Predvsem v nedeljo popoldne pričakujemo zastoje. V primeru zelo upočasnjenega prometa na vzporedni regionalni cesti za potovanje od Kopra proti Ljubljani priporočamo obvoz preko Italije oz. tržaške obvoznice (Škofije – Trst – Fernetiči).

ŠTAJERSKA AVTOCESTA

Na štajerski avtocesti bo na odseku Arja vas - Šentrupert potekala obnova vozišča ter priključka Šempeter. Število voznih pasov bodo prilagajali glede na smer povečanega prometa. V tem času bo zaprt priključek Šempeter. Obvoz bo urejen preko priključka Šentrupert.

Do 10.4. bodo potekala pripravljalna dela z zaporo odstavnega pasu proti Mariboru. V soboto, 11.4.2015, je predvidena zapora prehitevalnih pasov v obe smeri. Predvsem v dopoldanskem času je pričakovati zastoje.

V nedeljo, 12.4.2015 je do konca dneva predvidena vzpostavitev poteka prometa po treh zoženih pasovih, po tisti strani avtoceste, kjer sicer poteka promet proti Ljubljani. V prvi fazi bosta proti Ljubljani zaprta izvoz in uvoz Šempeter.

Dejanska dela se bodo začela v ponedeljek, 13.4.2015, ko bo dokončno vzpostavljena zapora. Ta se bo dnevno spreminjala glede na prometne obremenitve. Od ponedeljka do četrtka je npr. predvideno, da bosta zjutraj do pribl.10. ure vzpostavljena dva prometna pasova proti Ljubljani, potem pa do približno 18:30 dva pasova proti Mariboru. Predvsem ob petkih in koncih tedna je pričakovati zastoje.

Navedeni termini bodo izvedljivi samo v primeru ugodnih vremenskih razmer. V primeru dežja je možnost spremembe vzpostavljanja zapore (predvsem zaradi lepljenja rumenih črt).

V nedeljo, 12. aprila, bo predvidoma med 7.00 in 14.00 zaradi nujnih vzdrževalnih del v predoru Pletovarje zaprt odsek štajerske avtoceste Celje center–Slovenske Konjice v smeri Maribora. Promet v smeri Maribora bo z avtoceste preusmerjen preko avtocestnega priključka Celje center na vzporedno regionalno cesto R2/430 (Celje–Vojnik–Frankolovo–Slovenske Konjice–Tepanje) ter nazaj na avtocesto prek priključka Slovenske Konjice. Sočasno bosta med postavitvijo zapore zaprta (v smeri Maribora) priključka Celje vzhod (uvoz in izvoz na avtocesto) in Dramlje (uvoz in izvoz na avtocesto), medtem ko bo po vozišču avtoceste v smeri Ljubljane promet potekal nemoteno. Obvoz bo ustrezno označen s prometno signalizacijo.

Predvidoma v ponedeljek,13. 4. 2015 na odseku Celje-zahod - Arja vas proti Ljubljani pričnejo z gradnjo protihrupnih ograj. Zaprt bo odstavni pas in del voznega pasu. Promet se bo odvijal po dveh zoženih pasovih.

Protihrupne ograje gradijo tudi med priključkoma Celjem vzhod in Dramlje, kjer promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Proti Mariboru je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste.

GORENJSKA AVTOCESTA

V predoru Karavanke bodo nočne popolne zapore zaradi sanacij vrtin na avstrijski strani, in sicer popolna zapora bo vzpostavljena v nočeh, 15./16. april in 16./17. april 2015 od 20:00 ure do predvidoma 05:00 ure.

Opozorila in napotki

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč, posebej pred delovnimi zaporami! Varnostna razdalja v normalnih okoliščinah ne sme biti manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti s katero vozimo, prevozimo v dveh sekundah (če upoštevamo hitrost 100 km/h, je varnostna razdalja vsaj 54 metrov, pri hitrosti 130 km/h pa znaša minimalno 72 metrov). Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku: 080 22 44 ali pokličete Prometno-informacijski center na kratko telefonsko številko 1970.

Želimo vam prijetno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani