Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

19. Razstava Bioexo - v družbi eksotičnih živali

18.10.2015|Okolje

Na vsakoletni razstavi Bioexo si lahko ljubitelji eksotičnih živali ogledajo pajke, različne kuščarje, kače, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki radi pobožajo kosmate sesalce ali glodavce.

Vinske mušice - eden najpomembnejših modelov v genetiki

17.10.2015|Okolje

V grščini njeno ime pomeni ljubiteljica rose s temnim trebuhom.

SMC, SDS, NSi, ZL ... vsi podpirajo proteste kmetov

16.10.2015|Okolje

Štiri parlamentarne stranke so izrazile podporo sobotnim protestom kmetov, ki opozarjajo na nižje odkupne cene pridelkov. Vsaka je nanizala nekaj lastnih argumentov.

Posvojite žival: Rex že tri leta čaka na priložnost

16.10.2015|Okolje

V mariborskem zavetišču že skoraj tri leta na svoj pravi dom čaka večji kratkodlaki pes z imenom Rex. Je vodljiv, prijazen in kljub starosti (približno devet let) še vedno zelo učljiv.

Predstavitev tematike kopalnih voda na simpoziju Vodni dnevi

16.10.2015|Okolje

V Podčetrtku so 15. on 16. oktobra 2015 na simpoziju Vodni dnevi predstavniki ministrstev, izvajalci javnih služb in gospodarskih družb ter domači in tuji strokovnjaki na simpoziju Vodni dnevi predstavili aktualno problematiko na področju pitne, kopalne in odpadne vode. Predstavnik Agencije RS za okolje je predstavil tematiko kopanja v naravnih kopalnih vodah: kje na slovenskih rekah, jezerih in morju so mesta, namenjena kopanju, kakšna je njihova ureditev, kako je poskrbljeno za varnost …

Močvirske sklednice - naša domorodna vrsta želve

16.10.2015|Okolje

Želve na prvi pogled prav nič ne spominjajo na plazilce kot naše kuščarice in kače, čeprav spadajo v isto skupino. Pri nas od želv živi samo močvirska sklednica.

Reke bodo naraščale do petka dopoldne

15.10.2015|Okolje

Vodotoki ponekod po državi še vedno naraščajo, a se bodo razmere v noči na petek najverjetneje postopoma umirjale. Za vzhodni del države velja oranžna stopnja ogroženosti.

Srčne gliste - nevarna bolezen, ki lahko zamaši vitalne krvne žile

15.10.2015|Okolje

Srčne gliste. Bolezen, ki je za štirinožne prijatelje zelo nevarna. Kako jo odkriti, preden je prepozno, in kakšni so preventivni ukrepi? Filarioza je bolezen, ki jo s piki prenašajo komarji.

Ofenziva EU-ja proti gensko spremenjenim organizmom

14.10.2015|Okolje

19 držav EU-ja se je na začetku oktobra odločilo za delno ali popolno prepoved pridelave gensko spremenjenih organizmov (GSO) na svojih ozemljih.

Narava se ne da: v Černobilu opazili porast živali

14.10.2015|Okolje

Skoraj 30 let po jedrski katastrofi v Černobilu na območju, kjer ljudje zaradi njenih posledic ne živijo več, cveti živalstvo.

Aktualno o vremenu in vodah

14.10.2015|Okolje

Spletne povezave do zadnjih vremenskih napovedi, opozoril in tonskih izjav:

Zaradi obilnega deževja opozorila pred naraščanjem rek in plazovi

14.10.2015|Okolje

Vremenoslovci napovedujejo, da je vse do petka mogoče pričakovati daljše deževno obdobje in močno naraščanje rek.

Avtoceste bodo pokrite s hitrimi električnimi polnilnicami

13.10.2015|Okolje

V sklopu projekta Zeleni koridorji so na počivališčih Tepanje in Lopata na štajerski avtocesti slovesno odprli prvi hitri električni polnilnici za električna vozila.

Slovenijo bo zajelo obilnejše deževje, mogoče tudi poplave

13.10.2015|Okolje

Izdatnejše padavine, ki se obetajo v prihodnjih dneh, bodo povzročile močnejše naraščanje vodotokov predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.

Raziskave jezer na območju Alp za manj tvegano prihodnost

13.10.2015|Okolje

V Illmitzu, v Avstriji, poteka od 14. do 16. oktobra 2015 srečanje raziskovalcev celinskih voda z naslovom Limnološke raziskave v Alpah - skupno prizadevanje za skupno prihodnost, ki se ga udeležujejo predstavniki Madžarske, Slovenije, Italije, Francije, Švice, Nemčije in Avstrije. Udeleženci bodo določali skupno strategijo raziskav, katerih rezultati bodo podlaga za reševanje problemov v alpskih jezerih. Cilji srečanja so: - poenotiti zbiranje podatkov o vodnih alpskih ekosistemih, - …

Madžari širijo jedrsko elektrarno. Kakšen bo vpliv na Slovenijo?

12.10.2015|Okolje

Madžarska bo jedrsko elektrarno Paks, ki je 150 kilometrov od meje s Slovenijo, razširila. V upravi za jedrsko varnost ugotavljajo, da nas med normalnim delovanjem elektrarne nima kaj skrbeti.

Reka Krka na Gorenji Gomili presegla opozorilni pretok

11.10.2015|Okolje

Reka Krka je na Gorenji Gomili presegla opozorilni pretok. Ponoči bo Krka še postopno naraščala, v spodnjem toku bo predvidoma dosegla največji pretok v jutranjih urah.

V veliki vojni se je borilo dvanajst milijonov konj in stotisoči psov

11.10.2015|Okolje

Avstro-ogrska veterinarska služba je bila ena bolje organiziranih, saj so t. i. etapno zdravljenje uvedli že pred začetkom 1. sv.

Mačkam zmanjšajte stres pri obisku veterinarja

11.10.2015|Okolje

Vsak hišni ljubljenček mora enkrat k veterinarju - tudi mačke, za katere pa sta lahko odhod in obisk v veterinarski ambulanti zelo stresna.

Živali pri Lešnikovih dobile priložnost za lepše življenje

11.10.2015|Okolje

V Hramšah v krajevni skupnosti Galicija stoji Lešnikova domačija, ki ji pravijo "kmetija rešenih živali". Na njej bivajo živali, ki so bile nezaželene, zavržene ali namenjene za zakol.

149

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani