Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Reke se na nekaterih območjih še vedno razlivajo

15.12.2017|Voda

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se bosta v noči na soboto in v soboto reki Kolpa in Krka razlivali ob strugi na območjih pogostih poplav.

Škode v Črni za nekaj 100.000 evrov; odprli cesto Šmarje-Dragonja

14.12.2017|Voda

V zadnji ujmi močno prizadeto občino Črna na Koroškem je popoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor.

Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest

13.12.2017|Voda

Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.

Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu

12.12.2017|Voda

Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.

Sirene v Preddvoru in na Jezerskem zatulile zaradi vetra in podrtih dreves

11.12.2017|Voda

Izrazita odjug a z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.

Foto: Zaradi večdnevnega dežja v Albaniji poplave, v Makedoniji naraščajo reke

2.12.2017|Voda

V Albaniji je po večdnevnem deževju na jugu države prišlo do obširnih poplav, zato so morali evakuirati številne prebivalce, poplave so zahtevale tudi smrtno žrtev.

Tajfun Damrey v Vietnamu zahteval 27 življenj

5.11.2017|Voda

V Vietnamu se je število žrtev zaradi tajfuna Damrey povzpelo na 27, na severu Malezije pa so morali zaradi obilnih padavin, ki so povzročile poplave, evakuirati več kot 2. 000 ljudi.

Kazalci okolja o ekstremnih vremenskih dogodkih v Sloveniji

2.11.2017|Voda

Za naše kraje je značilna velika spremenljivosti vremena, ki nam daje občutek, da nismo deležni posebnih vremenskih sprememb. V daljšem opazovalnem obdobju pa je mogoče opaziti določene okrepljene vremenske značilnosti. V primerjavi z obdobjem 1961 – 1990 zaznavamo vedno več odstopanj od običajnih podnebnih razmer. Suše in poplave so pogostejše, močni nalivi in neurja z močnimi sunki vetra se v večjem ali manjšem obsegu zgodijo vsako leto, vročinski valovi so pogostejši in izrazitejši. V …

Poplavljanje rek v Sloveniji septembra 2017

10.10.2017|Voda

Prvo jesensko razlivanje rek v letu 2017 se je pričelo 15. in končalo 21. septembra. V tem obdobju se je zvrstilo pet porastov rek. Najbolj so okolico ogrožale Krka s pritoki in reke v Pomurju. V obeh obdobjih je padla podobna količina podobno prostorsko porazdeljenih padavin. V prvem delu je bilo več padavin na jugozahodu in osrednjem delu države, v drugem delu pa v severovzhodnem delu države. Padavinam je sledilo poplavljanje rek večinoma na območjih pogostih poplav, ponekod so bila …

Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo

19.9.2017|Voda

Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.

Naraščanja rek še ni konec, poplavljata Krka in Ljubljanica

17.9.2017|Voda

Od petka zvečer do nedelje zjutraj je ponekod padlo tudi 130 litrov dežja na kvadratni meter.

Vode se dvigajo, nalivi motijo promet in zalivajo kleti

16.9.2017|Voda

Zaradi obilnih padavin reke po vsej državi naraščajo in bodo ponekod poplavljale na območjih rednih poplav. Ljubljanica se je že začela razlivati po Ljubljanskem barju.

Deževno bo do torka, nekatere reke bodo poplavile

15.9.2017|Voda

Vremenoslovci napovedujejo deževno vreme vse do torka. Reke po vsej državi bodo v soboto in nedeljo močneje naraščale, nekatere bodo tudi poplavile.

V Zadru črpajo vodo iz objektov. Napovedane pa so nove padavine.

12.9.2017|Voda

Po ponedeljkovem neurju, ko je na območje Zadra v dveh urah padlo več dežja, kot je dvomesečno povprečje, so gasilci in vojaki izčrpali vodo iz več kot 150 objektov. Obstaja možnost novih poplav.

Dež se bo okrepil, manjše reke in hudourniki lahko poplavijo

11.9.2017|Voda

Vremenoslovci napovedujejo, da bo vreme ponoči in v torek zjutraj oblačno, padavine pa bodo znova zajele večji del države, pri čemer lahko manjše reke poplavijo.

Irma poplavila mesto duhov Miami; že tri smrtne žrtve

10.9.2017|Voda

Orkan Irma 4. stopnje z vetrovi do 215 kilometrov na uro je z otokov Florida Keys južno od Floride že prešel nad skoraj povsem evakuirani Miami, kjer je povsem poplavil finančno četrt.

Foto: Epske in katastrofalne poplave v Houstonu

28.8.2017|Voda

Houston se spopada z "zgodovinskimi" poplavami, ki jih je povzročil orkan Harvey.

Tajfun Hato dosegel Hongkong - oblasti izdale najvišja opozorila

23.8.2017|Voda

Hongkongu se je približal tajfun Hato, ki je s seboj prinesel močne padavine in silovit veter. Ulice so poplavljene, odpovedanih je bilo več sto poletov, zaprta je ostala tudi borza.

Jug Azije se spopada z enim najhujših monsunov - prizadetih 16 milijonov ljudi

18.8.2017|Voda

Več kot 16 milijonov prebivalcev juga Azije so prizadele obsežne monsunske poplave.

Zaradi monsunskega deževja v Himalaji umrlo najmanj 175 ljudi

14.8.2017|Voda

Monsunsko deževje je v zadnjih treh dneh v Himalaji sprožilo številne zemeljske plazove in poplave. V Nepalu, Bangladešu in Indiji je skupno umrlo najmanj 175 ljudi.

6

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani